Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

XII. Grajski Vinski Praznik

Med Dravo in Ščavnico ter Lenartom in Ljutomerom vabi dežela mehkih, s soncem obsijanih in s trto zasajenih gričev. To je dežela mogočnih in skrivnostnih gradov, spokojnih jezer, čudovitih cerkva, še ohranjenih »cimprač«, mlak, mlina na veter, gnezdišč redkih ptic, rastišč zaščitenih rastlin, najstarejše »zelene tovarne«…

In znamenitih rojakov, ki so mehko domačo govorico ter odprto slovenjegoriško dušo ponesli v svet.

Vse to in več kot štirideset turističnih kmetij, gostiln, vinotočev ter še več vinskih kleti, sadjarjev…. je vinsko turistična cesta »Srednje Slovenske gorice«.

V soboto, 20. junija 2015, vas vabimo na ptujski grad, na

XII. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK

Od 16. ure dalje se bo zvrstila

prireditev za vse generacije, v objemu srednjega veka in muzejske noči ki sta jih za vas organizirala občina Benedikt in Društvo VTC Srednje Slovenske gorice ob sodelovanju Društev vinogradnikov in sadjarjev: Cerkvenjak, Mala Nedelja, Osrednje Slovenske gorice, Juršinci, Vitomarci, Lenart, Sveta Trojica, Haloze in Štajerski pütar, Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, Društva Cesarsko kraljevi Ptuj in KGZ Kmetijske svetovalne službe Ptuj:

Svečana razglasitev najboljših vin XII. grajskega ocenjevanja 2015 ter Pokušnja vin, kulinarična in vinska ponudba, grajske igre in muzejska noč

Pridružite se nam!

SKUPAJ NAZDRAVIMO DUŠI IN TELESU IN UGOTOVIMO, ZAKAJ SO ŽE RIMLJANI BILI NAVDUŠENI IN NA KAJ SO PRISEGALI GOSPODJE PTUJSKI.

Scroll to Top