Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

Vabimo vas na participatorno srečanje Delajmo skupaj – Naredimo bolje

Skupnostni razvoj je učinkovit, ko se uspemo usmeriti k skupnim ciljem. Kvalitetne družbene spremembe in celostni razvoj lokalnih okolji je mogoče doseči le z oblikovanjem rešitev…

po principu »od spodaj navzgor«, ki pomeni ustaljeno enakopravno vključevanje vseh članov skupnosti.

24. marca 2016 ob 16. uri bo priložnost za sodelovanje. Dvorana KGZS Zavod Ptuj, Ormoška cesta 28 na Ptuju, bo nekaj ur »odprti prostor« soustvarjanja idej za rešitve, ki prinašajo kakovostne spremembe v lokalno skupnost.

Spoštovani,

Zavod PIP – Regionalno stičišče NVO Podravja v sodelovanju s projektnim partnerjem LAS – Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, dne 24.3.2016 s pričetkom ob 16.00 v dvorani KGZS Zavod Ptuj, organizira participatorno srečanje »Delamo skupaj – naredimo bolje«.

Na srečanje vabimo predstavnike nevladnih organizacij, civilne družbe (občane in občanke), predstavnike javnega sektorja in gospodarstva, saj spodbujamo čez sektorsko sodelovanje in vključevanje nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v aktivnosti za razvoj lokalnih skupnosti. Namen srečanja je predstaviti lokalne strategije in spodbuditi širšo javno k aktivnemu iskanju rešitev za potrebe v okolju, ki bodo prispeval k razvoju lokalne skupnosti in blaginji prebivalcev.

Za razvojni preboj Ptuja in širše podravske regije bo potrebno povezati in izkoristiti vse obstoječe vire javnega, zasebnega (gospodarskega) in civilno družbenega (nevladnega) sektorja. Pripravljene so lokalne razvojne strategije, s katerimi smo identificirali ključne potrebe v okolju in zastavili cilje, ki jih želimo v prihodnjih letih doseči. Sedaj je pred nami vsemi najpomembnejša naloga, pripraviti ustrezne rešitve (projekte), ki bodo te cilje tudi uresničevali in zagotavljali trajnostne učinke. Do teh rešitev lahko pridemo le ob sodelovanju širše skupnosti oz. vseh družbenih akterjev. Tista okolja, kjer ljudje med seboj sodelujejo, so uspešnejša in z manj nerešenimi problemi.

Prosimo, da udeležbo na srečanju potrdite najkasneje do 22.3.2016, na naslov: info@las-bogastvopodezelja.si

Dokument: Vabilo na participatorno srečanje

Scroll to Top