Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

Ustanavljanje ribiške lokalne akcijske skupine Podravje

Pričeli smo s postopkom ustanavljanja ribiškega LAS Podravje 2021 – 2027, zato vabimo vso zainteresirano javnost na območju občin Muta, Radlje ob Dravi, Podvelka, Selnica ob Dravi, MO Maribor, Hoče Slivnica, Rače – Fram, Videm pri Ptuju, Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Dornava, Destrnik, Trnovska vas, Juršinci in Markovci k včlanitvi v lokalno partnerstvo, ustanovljeno za izvajanje lokalnega razvoja iz Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2021-2027.

S pristopno izjavo zainteresirani posamezniki in organizacije izrazijo namero o vstopu v LASR za izvajanje pristopa CLLD na omenjenem območju regije Podravje v obdobju do leta 2027.

Kaj je ribiška LAS?

Ribiška LAS je pogodbeno partnerstvo, s pristopom od spodaj navzgor (enako kot obstoječe lokalne akcijske skupine) sofinancirana iz Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo.

Za območje predstavlja dodaten vir sofinanciranja. Ribiška LAS bo pokrivala povezano območje Podravja ter bo vključevala vse celinske ribogojnice iz tega območja.

Za celotno območje to pomeni v novem programskem obdobju približno 1,7 milijona EUR dodatnih sredstev iz ribiškega sklada za razvoj projektnih idej, izvedbo mehkejših delno infrastrukturnih vsebin, ki dodatno spodbujajo in povečujejo prepoznavnost sladkovodnih rib, njihove vključitve v vsakodnevne jedilnike, dajejo možnost razvoja skupne blagovne znamke, povečujejo prepoznavnost, spodbujajo k povezovanju skupnemu nastopu na trgu, razvoju dodatnih vsebin na temo ribištva in vzgoje sladkovodnih organizmov, razvoju dodatnih dejavnosti, vključevanju v turistične in druge ponudbe, razvoju krožnega, zelenega gospodarstva, vzpostavljanju novih delovnih mest in prepoznavnosti območja kot povezane sodelujoče celote z jasno vizijo razvoja.

Več informacij najdete v priloženih dokumentih:

Scroll to Top