Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

STROKOVNI POSVET »Mreženje na podeželju«

STROKOVNI POSVET »Mreženje na podeželju«

PTUJ, 22. maj 2015 (Narodni dom, Jadranska 13)

Za strukturo slovenskih kmetij, katerih velikost je v evropskem prostoru relativno mala, potrebujemo povezanost in sodelovanje. Povezovanje v kmetijstvu je v našem prostoru zaznano že v začetku prejšnjega stoletja.

Skozi stoletno zgodovino so se menjali družbeno politični sistemi, ki so močno zaznamovali tudi oblike organiziranosti in povezanosti.

Osnova je zadružni način povezovanja in sodelovanja, ki je preživel vse družbene sisteme in je najbolj trdoživa oblika organiziranosti kmetij.

V današnjih razmerah je v kmetijstvu od pridelave še veliko bolj pomembno, da pridelke in izdelke na podeželju znamo pripraviti za trg in jih organizirano prodati.

Povezovanje oziroma mreženje na podeželju za potrebe promocije in trženja je največji izziv v slovenskem kmetijstvu, da se kmetijstvo ohrani in razvija ter kljubuje močnim trgovskim lobijem in verigam, ki obvladujejo tržni prostor.

Povezovanje in sodelovanje je osnova nadaljnjega obstoja in razvoja posameznih kmetijskih in živilskih panog ter malih pridelovalcev in predelovalcev slovenske hrane.

Kako vzpostaviti mreženje na podeželju, kaj so prednosti povezovanja, mreženja in skupne promocije ter kaj ponuja mreženje povezanim enotam bo osrednja vsebina pričujočega posveta, kjer bodo predstavljeni tudi primeri dobrih praks trženja v Sloveniji in zamejstvu.

VLJUDNO VABLJENI!

Posvet je brezplačen.

Vljudno prosimo za predhodno prijavo: bistra@bistra.si

d063d8b7c1471349d2847c26ce4e4d8c_XL-1
Scroll to Top