Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

LAS – Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah – partnerstvo za hitrejši in celosten razvoj podeželja

Na zacetku osemdesetih let preteklega stoletja se je tudi v Sloveniji ponovno utrdilo zavedanje, da je podeželje nenadomestljiv prostor socialnega, kulturnega in ekonomskega razvoja celotne družbe, razkošna delavnica intelektualne in poslovne ustvarjalnosti vseh prebivalcev ter nenadomestljivo zavetje naše skupne prihodnosti.

Kmetijstvo, gozdarstvo in druge s podeželjem povezane dejavnosti, kot so turizem, gostinstvo in živilstvo, so pomembni dejavniki nacionalne samobitnosti, prehranske in socialne varnosti, saj omogocajo zaposlovanje ter s tem gospodarski in trajnostni razvoj posameznih regij in države. Njive, vinogradi, sadovnjaki, gozdovi, naravna obmocja in tudi odpadki so neprecenljivi rudniki narodnega bogastva, varne hrane, surovin, poslovnih izzivov in zaposlitvenih priložnosti.

Skupaj s podeželskimi prebivalci znova odkrivamo znano dejstvo, da je podeželje naša preteklost, sedanjost in prihodnost.

 

Dokument: LAS – Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah – partnerstvo za hitrejši in celosten razvoj podeželja

Scroll to Top