Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Festival Drave 2016 10. – 19. 6. 2016 – Zasnova dogodka in vabilo k sodelovanju

Reka Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi vrednotami in zavarovanimi območji narave ponujajo prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, hkrati pa reka sama predstavlja glavno življenjsko os območja ob Dravi in s tem priložnost za povezovanje prebivalcev ob reki od Dravograda do Središča ob Dravi.

Drava, ohranjena in zdrava

FESTIVAL DRAVE 2016

10.-19. 6. 2016

Zasnova dogodka in vabilo k sodelovanju

Reka Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi vrednotami in zavarovanimi območji narave ponujajo prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, hkrati pa reka sama predstavlja glavno življenjsko os območja ob Dravi in s tem priložnost za povezovanje prebivalcev ob reki od Dravograda do Središča ob Dravi. Reka Drava nudi pogoje za razvoj naravi prijaznega turizma in rekreacijskih dejavnosti, hkrati pa omogoča priložnosti za povezovanje za skupen razvoj območja.

Festival Drave želi Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o pomembnosti zdravega ter kakovostnega življenjskega okolja, ki ga reka omogoča, ter povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj prostora reke Drave v Sloveniji.

Festival Drave je zamišljen kot skupek enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov, ki jih bodo v enem tednu organizirala raznovrstna društva in druge organizacije.

 

Pripravila:

Skupina za Dravo, december 2015

Scroll to Top