Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

Dvodnevni posvet lokalnih akcijskih skupin

Društvo za razvoj slovenskega podeželja in Mreža za podeželje (MKGP) sta organizirala dvodnevni posvet lokalnih akcijskih skupin, ki se je odvijal 22. in 23. januarja 2015 v Trebnjem in Šentrupertu. Tokratni gostitelj posveta lokalnih akcijskih skupin je bil LAS Dolenjske in Bele krajine iz Novega mesta. Osnovna tema posveta so Projekti sodelovanja in Strategija lokalnega razvoja 2014-2020 ter aktualna problematika uvajanja programa LEADER.

Prvi dan posveta je bil namenjen uredbi CLLD, ki je trenutno v fazi usklajevanja in bo predvidoma sprejeta sredi marca. Predstavniki LAS-ov smo jo dodobra pregledali in tudi pripravili skupne pripombe nanjo.

Drugi dan posveta je bil namenjen projektom sodelovanja med LAS-i in tudi čezmejnim projektom sodelovanja, skupno smo pripravili nekaj predlogov projektov sodelovanja po različnih temah.

Sledili so še ogledi dobrih praks LEADRA na terenu, ki smo jih združili z delavnicami in neformalnimi razgovori o morebitnih projektih sodelovanja, manjkalo ni niti spoznavanje tradicionalne dolenjske kulinarike.

Scroll to Top