Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

Bogastvo okusov podeželja zbrano v knjigi

Namen projekta in izdaja zbirke receptov je promocija območja LAS, obogatitev ponudbe gostinskih lokalov ter povezovanje ponudnikov in uporabnikov lokalno pridelane hrane. Opozarja na izjemne naravne in kulturne vrednote območja ter na bogastvo prehranjevalne kulture, ki mora dobiti ustrezno mesto na zemljevidu slovenske kulinarike.

Zbirka receptov ni tipična kuharska knjiga, saj za predstavljene jedi niso natančno določene količine posameznih sestavin, temveč daje zgolj navodila, katere sestavine uporabiti. Zbirka uporabnika spodbuja h kreativnosti in inovativnost s ciljem, da preizkusi recepte po svoji zamisli, željah in okusu. Neprecenljivo bogastvo podeželja so drobne kulinarične posebnosti, ki so jih podeželani skozi vihravo preteklost skrbno varovali in ohranjali, da jih lahko danes enakovredno postavimo v mozaik evropske kulinarične dediščine.

Projektno idejo so oblikovale Mojca Metličar, strokovna sodelavka LAS, Slavica Strelec, koordinatorka svetovalk za dopolnilne dejavnosti pri KGZ Ptuj in Zdenka Godec, predsednica društva gospodinj Draženci, tri odgovorne in inovativne sodelavke LAS. Projektna ideja je bila odlično sprejeta med člani LAS ter potrjena s strani MKGP.

Že na začetku se je projektni skupini priključil strokovni vodja Vlado Pignar, ki je preveril verodostojnost vseh receptov ter pripravil posodobitev in prilagoditev jedi sodobnim trendom v prehrani. Projekt delno sofinancira EU, EKSRP. Evropa investira v podeželje.

Knjigo lahko dobite na Ptuju – na sedežu LAS društva Bogastvo podeželja, na Ormoški cesti 28. Za več informacij pišite na mojca.metlicar@kgz-ptuj.si.

62fb5f1024529266c6e71c0c0c9ddb3c_XL-1-1
Scroll to Top