Pokličite nas

+386 (02) 749­ 36 33

Pišite nam

info@las-bogastvopodezelja.si

Search
Close this search box.

Šiv za okolje

V naših domovih se redno srečujemo z tekstilom v takšni ali drugačni obliki, in ker se nam dogaja da so omare polne tekstila, ki ga že dolgo ne uporabljamo, smo se odločili, da izvedemo projekt, ki bo opozoril na uporabno vrednost starega skladiščenega tekstila.

Ozaveščanja se bomo lotili na praktičen način, skupaj z društvi žensk bomo izvedli začetne in nadaljevalne tečaje reciklaže. Namen projekta je opozarjati prebivalstvo območja LAS in širše na problem odpadnega tekstila, in ozaveščanje, kaj vse lahko izdelamo iz njega in ga ponovno uporabimo, ter tako posledično zmanjšamo količino odpadkov v lastnem gospodinjstvu.

Vsak partner, torej društvo žensk bo na svojem območju izvedlo dve delavnici reciklaže tekstila, ena delavnica bo namenjena začetnicam/kom, druga bo namenjena ustvarjanju novih idej iz starega tekstila. V operaciji sodelujejo štiri društva žensk, tako bo skupaj izvedenih 8 delavnic reciklaže, na katerih bomo ustvarjali nakupovalne vrečke, kozmetične torbice, peresnice, vrečke za skladiščenje zelišč in preoblikovali stara oblačila.

Poleg reciklaže tekstila se bo uporabil tudi tekstil v cementni tehniki, s pomočjo katerega bomo na 4 delavnicah oblikovali različne cementne izdelke, od skulptur do okrasnih loncev in podobno. Te bomo na koncu tudi okrasili z akrilnimi in krednimi barvami. Pri obeh načinih predelave tekstila bo star tekstil imel osrednjo vlogo in bo predmet obdelave in predelave. Tekstil bodo udeleženke prinesle od doma in bodo tudi izdelke odnesle domov. Vse načine obdelave bomo predstavili v digitalnem in tiskanem idejniku.

 

Prevzem dokumenta: Opis projekta – Šiv za okolje (Word)

Scroll to Top